Wat is geluk?


Je wil gelukkig zijn, net als de meeste mensen en je hebt daar veel voor over. Je hebt ook een bepaald idee over hoe geluk er voor jou uit moet zien. Dat is namelijk niet voor iedereen hetzelfde… Maar in ieder geval streef jij jouw idee over geluk na en natuurlijk niet het idee van iemand anders.

Het is een gegeven dat we geluk zoeken, maar we zoeken het meestal buiten onszelf. En daar gaan we dat niet vinden… Natuurlijk kun je daar wel geluksmomenten vinden. Maar voor permanent geluk moet je toch echt ergens anders kijken. En dat is naar binnen gaan. Binnen in jou!

Zeker nu is dat heel belangrijk. Als wij een verandering teweeg willen brengen in de situatie waarin de wereld zich momenteel bevindt, zullen we dat als eerste in onszelf moeten creëren.

Er komt op dit moment zoveel aan het licht in de wereld, maar ook in jouzelf. En dat wat er in jou nog in het duister leeft verdient aandacht. En als je die aandacht geeft vanuit jou of met hulp van iemand die weet hoe het werkt, hoe je vanuit duisternis naar licht kunt bewegen. Dan verandert er dus iets in jou.

Je maakt weer contact met je kracht en dan kan de levenskracht, het innerlijke licht, vrij stromen en ontdek je een enorme scheppingskracht. En vanuit die innerlijke kracht kun je je verbinden met anderen die ook vanuit hun talent hun uniciteit in de wereld zetten.  

Alles begint en eindigt bij jou. Sluit je daarom niet op, maar geef jezelf de ruimte. Verlies je niet in een poel van ellende, maar richt je op de fijne dingen in het leven. Vindt het geluk in jezelf en de wereld spiegelt die aan je terug.

Carla van Hooff

www.bevrijdleven.nl