Het onveranderlijke

Waarom ben je altijd bezig met veranderingen?

Je hebt het misschien niet in de gaten, maar veranderingen aanbrengen is één van je grootste bezigheden. Veranderen gaat altijd door, het vindt plaats in kleine en in grote dingen. Het is tijdrovend, maar ook fascinerend. Je bent er zo goed als aan verslaafd…

Het begint al als je je aankleedt, je maakt je klaar om de wereld in te gaan. Je tovert je uiterlijk om. Je verzorgt je omgeving, alles wat je aanraakt verandert. Het is heerlijk, je bent altijd aan het creëren. Je bent een grote kunstenaar in alles wat je doet. Maar wat je ook creëert, de bron van waaruit je creëert is bij iedereen dezelfde. Namelijk het onveranderlijke…

Als je daar niet regelmatig naar terugkeert droogt je creativiteit snel op. De bron is wat ons verbindt, waarin we allemaal gelijk zijn. Pas daarna, als de energie vanuit die bron door jou heen stroomt en haar weg vindt via jou in de wereld zie je je uniciteit. En dat is prachtig en reden tot bewondering, alleen vergeten we dat het gecreëerde altijd een verwijzing is naar die zelfde bron. En we verliezen ons in de creaties en vergeten de bron, het onveranderlijke.

Als je geniet van alles wat ontstaat (en weer vergaat) en tegelijkertijd het onveranderlijke overal in blijft zien en herkennen hoef je niet meer af te dwalen van jezelf.

Dan hoef je ook niet meer tegenover anderen te komen staan, want dan zie je ook daarin het onveranderlijke.

Dan zie je altijd dat wat verbindt.

Carla van Hooff

www.bevrijdleven.nl