Wat houd je op de been?

Het antwoord hierop is eenvoudig: Leven.

Wat zich ook afspeelt, op welk levensgebied ook, leven houd je op de been. Nu zul je zeggen ja, dat weet ik ook wel. Natuurlijk op een bepaalde manier weet je dat. Maar ken je ook de diepere oorzaak?

Leven is namelijk vreugde en geluk. Dat BEN jij.

Je denkt dat je daarnaar op zoek moet gaan, want bij alle nare dingen die zich voordoen wil je dat daar een eind aan komt. Als die nare dingen eindigen DAN.. Dan eindelijk zul je gelukkig worden.

Maar je BENT al geluk. Daar IN vindt alles plaats.

Je aandacht ligt bij alles wat voorbij gaat. Dat is de reden van je lijden. De focus op het lijden is heel erg groot. De vraag die vaak gesteld wordt: Hoe gaat het met je? Is altijd gefocust op lijden. Je antwoord dat het goed met je gaat krijgt nooit zoveel aandacht… Op het lachwekkende af.

Je hele omgeving laat zien dat het over lijden gaat. Hoe kun je dan nog zien dat Geluk je ware natuur is?

Sluit je ogen en keer naar binnen, zie alles wat jou ongelukkig maakt en laat dat er zijn (je kunt het niet wegdenken), laat ook je tranen er zijn, aanschouw dat alles, kijk er naar. Niet duwen, niet trekken…  Niets doen. Blijf daar tot je opeens iets anders aan het doen bent. Dat is alles. Keer zo vaak als mogelijk naar die rust terug, niet forceren.

Na verloop van tijd vindt er een verandering plaats, om te beginnen ga je houden van die rustmomenten en daar ligt het punt van transformatie. Dat is er altijd, maar je hebt het nooit gezien. Lawaai is wat jij voor Leven aanziet, dan ga je aan de rust voorbij. Keer het om!

Leven IS rust, inclusief de herrie.

Carla van Hooff

Download gratis mijn e-book: 7 stappen naar meer geluk www.bevrijdleven.nl