Intuïtie

Wat vertelt je intuïtie je?

Er is een intuïtief weten terwijl je niets weet. Misschien heb je er nooit aandacht aan besteed, maar het is heel dichtbij. Het is dat wat direct in het moment in jou oprijst en je WEET.

Er is direct een onwankelbaar weten waaraan je vertrouwen ontleent. Als je het voor het eerst ontdekt moet je even wennen. Maar er is niets of niemand die jou van dat weten af kan brengen. Die jou kan laten twijfelen. Zo sterk is het.

Tegelijkertijd is het een heel subtiel vermogen, maar niet iets wat op de voorgrond ligt. Je leert niet om hier aandacht aan te besteden, laat staan dat je leert hier vertrouwen aan te geven. Echter als je het een keer kent en herkent, is het keer op keer onmiddellijk op de voorgrond als je het nodig hebt. Het is een rechtstreeks spreken van het hart dat vaak ondergesneeuwd is geraakt door degene die je denkt te zijn.

Wat jou voorgeleefd wordt is bijna nooit een voorbeeld van wat je werkelijk bent, want je werkelijke voorbeeld komt van binnenuit. Daarom is je intuïtie zo’n prachtig handvat om je innerlijk te leren kennen.

Het enige dat werkelijk is.

Carla van Hooff Download mijn e-book: 7 stappen naar meer blijdschap op www.bevrijdleven.nl