Vrijheid

Wat je ook zoekt, waarmee je je ook identificeert, vrijheid is er al.

Alles gebeurt juist ìn vrijheid. Ook als je je gevangen voelt. En ook als je een weg zoekt uit je problemen…

Je speelt mee in je eigen toneelstuk van iemand zijn. Dat is leven, doen alsof èn dat ervaren met alles erop en eraan. Alle pijn en vreugde die bij die ervaring horen, waardoor het doen alsof heel echt lijkt. Maar tegelijkertijd ben je niet beperkt tot je lichaam die de ervaringen doormaakt. Alle beperkingen zijn aannames en/of gedachtes, maar je kunt ontdekken dat je altijd al vrij was.

Alle gevoelens en sensaties van wat je ervaart zijn aanwezig en daar hoef je en kun je niet uit ontsnappen. De vrijheid die je bent wordt daar niet door aangetast. Je kunt dus bereid zijn alles te voelen. Door ermee te zijn kun je de vrijheid ontdekken die aan alles vooraf gaat.

Vrijheid is wat je bent.

Carla van Hooff

www.bevrijdleven.nl