Nul op request?

Waar je ook op focust, wat je ook wenst, waar je ook mee bezig bent, hoe fijn of hoe leuk ook, alles kost moeite. Je bent bezig met een doel bereiken, iets in stand houden. Tegelijkertijd is er natuurlijk niets mis met doen, het is ook het leren kennen van de wereld, van alle mogelijkheden die je ter beschikking staan. Het creëert een bepaalde tevredenheid, en ook blijdschap.

Je kunt in elk onderwerp je steeds meer verdiepen en daarmee grotere resultaten bereiken, maar op een gegeven moment is er iets dat wringt. In plaats van tevredenheid voel je steeds meer ontevredenheid, terwijl je zo hard werkt, zo je best doet. Er dringt zich een vraag naar de voorgrond…

Bij mij was dat in eerste instantie: ‘is dit het? Is dit alles wat er is?’ Dat leidde mij toen naar een totaal andere invulling van mijn leven. Ik ging radicaal iets anders doen. Dat bracht verdieping en ik ontdekte dat ik mijn wereld kon uitbreiden en zo groot maken als ik wilde. En het bracht blijdschap, natuurlijk.

Toch kwam ook dat weer aan een eind, het bracht geen vervulling. Ik vond het nog steeds leuk, maar vervulling is iets anders. Zodra je vervulling zoekt merk je dat je steeds nul op request krijgt, zolang je in de wereld zoekt. Dat is daar gewoon niet te vinden. En ik was het zat om nul op request te vinden…

Daar wilde ik aan voorbij, maar hoe dan?

Ik vond dat op de enige plek waar ik nooit gekeken of gezocht had. Terwijl het zo dichtbij is… Ik vond het antwoord in mij. De enige plek waar rust en vrede, moeiteloosheid en vreugde te vinden is. Het antwoord op al mijn vragen.

Er ontstaat afstand van de wereld en van het wereldse en tegelijkertijd is er juist verdieping van alles, maar jij neemt er geen deel meer aan. Ik ben ìn de wereld, maar ben niet (meer) van de wereld.

Focus dus op jezelf en je groeit aan alles voorbij terwijl je er middenin staat. Je bent dan voorbij aan het nul op request want JIJ bent het antwoord op alle vragen.

Carla van Hooff

www.bevrijdleven.nl