Welk gevoel zet je vandaag op nummer één?

Ofwel voor welk gevoel ga je vandaag?

Ik ga voor vreugde.

Uit ervaring weet ik dat dat als ik dat gevoel in mij laat prevaleren, ik niets anders doe dan mijn essentie op de voorgrond zetten. Op die manier zorg ik ervoor dat mijn ware natuur schoon blijft. Want ook al is dat altijd al zo, toch kan er van alles vòòr schuiven, in de weg gaan zitten.

Het is gemakkelijker je dag te starten vanuit licht, vanuit vreugde. En elke keer dat je schaduwen ervaart, is het zaak die schaduw in het licht te zetten. Als je dat consequent toepast kan er eigenlijk nooit iets permanent een blokkade vormen voor vreugde.

Je weet dan dat alles wat zwaarte heeft, wat zwaar voelt, niet congruent is met je essentie. Je kunt er dan wel bij stil staan door de zwaarte te omarmen en er van te houden omdat jij dat òòk bent, maar terwijl je dat doet weet je dat licht en vreugde je essentie is.

In die essentie kun je alles verwelkomen want dat is je kracht tot transformatie, je zorgt ervoor dat duisternis licht wordt, hoe lang zij ook bij je logeert. Maar weet dat licht geen onderscheid maakt en van alles kan houden, terwijl duisternis niet van licht houdt. Zij kan dus nooit lang blijven…

Carla van Hooff

www.bevrijdleven.nl