Aardse realiteit en bewustzijn zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden.

In al mijn ervaringen merkte ik steeds weer dat er schijnbaar twee werelden in mij zijn. De aardse en de spirituele realiteit. Die twee zijn inherent aan elkaar.

De aardse realiteit is verbonden aan een fysiek lichaam. Dat fysieke lichaam is wonderlijk en prachtig. Het geeft namelijk de mogelijkheid om alle fysieke ervaringen, maar ook alle spirituele ervaringen te verwerken. Beide ervaringen worden vertaald ìn het lichaam.

De spirituele realiteit heeft haar anker in bewustzijn, maar werkt door via het lichaam op een hele verfijnde laag. Ook spirituele ervaringen vragen via het lichaam om de aandacht te krijgen die zij nodig hebben.

Alle sensaties voel je in het lichaam en hoe beter je dat kunt lokaliseren, hoe beter je e.e.a. kunt voelen en verwerken/doorvoelen, maar ook dat je het ‘schoon’ kan maken van elke sensatie.

Mijn lichaam gebruikte ik op die manier als kompas in het leven en ik had en heb het nodig om de meest grove tot de meest verfijnde sensaties te kunnen ontdekken en te weten in welke richting ik wil groeien.

Schoon schip maken maakt namelijk steeds je essentie ‘zichtbaar’ en geeft een duidelijk baken van licht. Dat is je houvast, waar jij op jouw manier naar toe mag bewegen.

Carla van Hooff

www.bevrijdleven.nl