Het rijgen van een ketting aan gedachtes

Je kent het verschijnsel vast wel, het oppoppen van een gedachte waardoor er een niet te stoppen aaneenschakeling van gedachtes ontstaan. Voordat je het weet zit je middenin een heel verhaal. Vaak is dat een verhaal dat je al vaker hebt verteld, je kent de ins en outs als geen ander. Het valt ook samen met je gewoontes en je gedrag èn met je emoties. Het is bekend terrein en je denkt dat jij dit bent…

Niets is echter minder waar…

Je bent noch je gedachtes, noch je gedrag, gewoontes of emoties. Je bent datgene waar dit alles IN plaatsvindt. Je wordt je bewust van dat alles en je laat dat allemaal niet meer onbewust passeren. Je wordt tegenwoordig!

Die tegenwoordigheid slokt alles op, ook jou en mij…

Verhalen ontstaan en vergaan omdat er niet meer aan wordt gehecht. Ze mogen komen en gaan. Gezien voor wat ze zijn, kunnen ze niemand meer lastig vallen èn kunnen ze helemaal tot bloei komen.

Het rijgen van de gedachteketting is een spel van het leven.

Carla van Hooff

www.bevrijdleven.nl