Dankbaarheid is een sleutel

Het is de sleutel naar ontvangen. Het geeft ruimte om te ontvangen. Dankbaarheid groeit en zorgt voor meer ontvangstruimte enz. Er is zoveel om dankbaar voor te zijn. Het is een spiraal omhoog. Het is een weg uit negatieve emoties en laat die ver achter zich.

Je kunt altijd iets vinden om dankbaar voor te zijn en dat zet alles meteen in het licht. Alle zwaarte verdwijnt in dankbaarheid. Als je dankbaarheid voelt kun je namelijk niet meer in zwaarte verblijven. Wat voert de boventoon?

Als je geen dankbaarheid (meer) kunt voelen leef je in armoede. Dankbaarheid voelen is namelijk ook een sleutel naar overvloed. Soms kun je in één keer een sprong maken van diep verdriet naar diepe dankbaarheid voelen, maar je kunt dat ook stapje voor stapje doen. Dankbaarheid voelen kun je oefenen met kleine dingen. Het opent het hart, alsof je een steentje in het water gooit. De kringen worden steeds wijder.

Zo maak je van dankbaarheid de sleutel naar je hart waarin je meer en meer liefde kunt gaan toelaten. Liefde naar jezelf en naar je omgeving.

Carla van Hooff

www.bevrijdleven.nl