Je essentie is het koninkrijk in je hart.

Dit is waar het werkelijk om draait. Jij als lichaam, voelen en denken staat in dienst van dat koninkrijk en nergens anders van, al lijkt dat vaak wel zo. Alles wat jij belangrijker maakt dan die essentie, dus overal waarin jij je ten dienste stelt van iets dat minder is dan dat, maakt dat je verdwaalt. Dat je verder weg komt van jezelf (schijnbaar).

Je kunt alles doen dat in lijn ligt met je essentie, dat maakt je blij, dat kun je voelen! Vaak doe je concessies daaraan met alle gevolgen van dien en dat maakt, uiteindelijk, verdrietig. Het is echt zó simpel. Alles wat je voelt is daarin je kompas, zo weet je altijd in welke richting je beweegt.

Het mooie is dat je jezelf altijd weer kunt bevrijden uit elke eventuele verdwaling, niets is een status quo! Zet het belangrijkste voorop in elk moment, namelijk je geluk, dat is je drijfveer. De enige echte. Al het andere is secundair, hoe belangrijk jij het ook maakt…

Je essentie is als de zon die altijd schijnt, ook achter een dik wolkendek. Wat kan er belangrijker zijn dan dat? Als dat je leidraad is volgt alles en iedereen in je kielzog en wordt jouw wereld een spiegel daarvan.

Je essentie is onafhankelijk van elke situatie, van elke stemming, altijd. Dus jij ook! Dat betekent niet per definitie dat het altijd makkelijk is om jouw juiste koers te houden, maar het is wel de enige uitnodiging waar je altijd gehoor aan kunt en wil geven. Jouw hartewens is namelijk te vertoeven in het essentiële koninkrijk.

De eeuwigheid ligt in je hart.

Carla van Hooff

www.bevrijdleven.nl