Geniet van het (doelloos) onderweg zijn

In plaats van denken dat je eerst een doel moet bereiken om te kunnen genieten, stel ik voor om nu al te genieten. Want of je nu wel of niet het idee hebt dat je onderweg bent, genieten kun je altijd al.

Het feit dat je nu al van alles wat je tegenkomt kunt genieten zonder het gevoel dat er iets belangrijkers te doen valt, verandert onmiddellijk je leven. Je waardeert alles veel meer doordat je niet meer in de wachtkamer zit. Je ontdekt veel meer in en om je heen en dat maakt je wereld ruimer, lichter.

Als je steeds meer schoonheid om je heen ziet, kun je ook in alles wat jij als moeilijk, pijnlijk, verdrietig enz. labelt, de lieflijkheid en de schoonheid gaan zien.

Tenslotte is alles gemaakt van Liefde en Licht, ook alles wat jij lelijk, onaantrekkelijk, vervelend, moeilijk en zwaar ervaart. Liefde en Licht gaan zien als het doel waar je op kunt focussen in elk moment, zorgt ervoor dat waar je naar verlangt haar sluiers meer en meer laat vallen. Alles is er namelijk al…

Laat de schellen van je ogen vallen en jij valt samen met het Licht.

Carla van Hooff

www.bevrijdleven.nl