Altijd goed genoeg

Kun je voelen dat jij altijd goed genoeg bent?

Want dat is zo, behalve als je gaat vergelijken. Je zult altijd wel iets of iemand vinden die beter is dan jij. Maar in feite zegt dat niets. Vergelijken gaat namelijk altijd scheef. Het zegt niets over de ander of het andere en het zegt niets over jou of over hetgeen je gedaan hebt. Je bent zo uniek dat je niet te vergelijken bent. Je past in geen enkel hokje…

Maar jij kunt jezelf van alles wijsmaken en gek genoeg doe je dat ook. Je verkleint liever dan dat je de grootsheid van jou aanvaardt. Jouw uniciteit is gemaakt van die grootsheid, hoe kun je die niet goed genoeg vinden? Zie je hoe scheef dat is?

Jouw uniciteit is iets om dankbaar voor te zijn. Niet omdat het moet. Dankbaarheid kan nooit komen uit moeten, wel uit Zien…

Als wat jij doet komt vanuit je goed genoeg voelen dan ben je blij met jou, met wat je doet, hoe je het doet, met jouw creatiekracht! En dat geeft opnieuw dankbaarheid. Zo kom je in een opwaartse spiraal, waar die ook begint. Dan kom je in flow en vergroot je je jouw creatiekracht.

Jij staat aan het roer!

Voel je je niet goed genoeg? Dan vind je dat je moet verbeteren, maar dat zal veel moeite kosten omdat je uitgangspunt negatief is.

Voel je je wel goed genoeg? Dan is er dankbaarheid en enthousiasme en ga je vanzelf meer creëren, moeiteloos omdat je uitgangspunt positief is.

Je bent altijd goed genoeg.

Carla van Hooff

www.bevrijdleven.nl