Bevrijd leven.

Waarom heb ik gekozen voor juist deze naam voor mijn website?

Ik hou van vrijheid en niet van gevangenschap en ik denk dat dit ook bij jou resoneert…

Dan heb ik het niet over fysieke gevangenschap, maar het gevangen zijn in gewoontepatronen, in dat wat is aangeleerd, onze conditionering, in onze gedachten, kortom, in dat wat we denken te zijn. In niets van dit alles kun je werkelijk gevangen zitten. Maar tegelijkertijd kan de pijn zo vaak langs komen in jou, zo vaak bij je aankloppen en daardoor steeds echter gaat lijken omdat je je daar onwillekeurig mee bent geïdentificeerd.

Je daar van bevrijden is je grootste verlangen. Vaak weet je echter niet hoe je dat kunt aanpakken en vanuit onvermogen komt er steeds meer weerstand bovenop de pijn die je al voelt. Het was en is in ieder geval mijn grootste verlangen. Zodra ik ervaar dat ik ergens in vast zit en er herhaaldelijk iets voorbij komt dat me triggert, neem ik de tijd voor mezelf. Ik ga letterlijk met mijn pijn zitten.

Die pijn is namelijk nooit van iemand anders, maar alleen maar van mij op dat moment. Ik ben dus altijd de enige die dat ervaart èn de enige die dat ten volle kan aankijken en ten volle kan ondergaan. Wegrennen van de pijn, afleiding zoeken, of weerstand hebben op die pijn helpt niet, weet ik uit ervaring. In de pijn aanwezig zijn wel…

Dat betekent niet dat je uren hoeft te gaan zitten. Vaak zijn een paar minuten al lang genoeg. Niet om het in één keer kwijt te raken (kan wel, maar gebeurt maar zelden), maar wel om keer op keer je opgebouwde emotie-emmertje stukje bij beetje te legen.

Je voelt daarna diepe opluchting en als je dat bij elke trigger toepast, wordt die opluchting en een licht gevoel groter. Je kunt bevrijd leven, namelijk bevrijd van dat wat je denkt/dacht te zijn.

Je ontdekt dat jij dat Licht bent, altijd al was, en altijd zult zijn.

Carla van Hooffwww.bevrijdleven.nl/gratis-sessie/