Focus op Geluk

De wereld is gefocust op leed, maar jij kunt jouw focus veranderen…

Hoe zou het zijn als jij daar NIET op focust. Als jij focust op geluk?

Je bent zo geconditioneerd op lijden, dat dat altijd op de voorgrond staat, hoe klein of hoe groot ook. En je wil er wel vanaf want je wil niet lijden, je wil gelukkig zijn. Maar leed heeft een grote zuigkracht, het ene is nog niet voorbij of het volgende kondigt zich al aan. Het lijkt alsof er geen eind aan komt. Maar dat is wat je geleerd hebt.

En toch is er een geluk dat groter is dan al het leed van de wereld bij elkaar. Dat is NIET het geluk dat tegenovergesteld is aan leed. Het is geluk dat voorbij gaat aan lijden èn aan geluk (als in gelukkig voelen). Het is niet geluk dat jij of iemand anders kan bezitten. Het vraagt niets anders dan een andere focus, een andere blikrichting, namelijk naar binnen, in plaats van naar buiten. Daar vind je geluk dat je BENT.

En omdat je dat BENT kan het herkend worden. DOOR ALLES HEEN. IN alles. Je kracht zit in het GELUK dat je bent, in niets anders.

Als je dat Geluk vindt, verandert de wereld om je heen. Onmiddellijk, voor jou!

Carla van Hooff

www.bevrijdleven.nl