Het geheim van het leven

We houden van geheimen omdat we ze willen oplossen. Het is spannend en opwindend om een geheim te ontsluieren. Je vindt het leuk zolang er duidelijke lijnen zijn uitgezet om erachter te komen. Aan de hand van de leidraad kun je rustig de ene stap na de andere zetten, in ruil voor het gevoel van steeds dichter bij de oplossing te komen.

Toch komt er een punt van alleen komen te staan. De leidraad stopt, er zijn geen verdere gegevens. Nu gaat het erom! Het gaat om jou. Welk besluit neem je? Je kunt op niemand meer terugvallen. Je kunt nog steeds allerlei mensen bellen om te overleggen, maar het enige dat je zult vinden zijn verschillende meningen. Je komt er achter dat al die meningen anders zijn dan de jouwe en dat het slechts een extra rondje was in het ongewisse.

Jij en jij alleen kunt opstaan voor jezelf!

Dit besef van alleen komen staan kan heel veel angst oproepen en dan kun je opnieuw op zoek gaan naar houvast. Niemand die je tegenhoudt…                   Maar de oplossing van het geheim blijft trekken en dat maakt dat je keer op keer op dat onontkoombare punt van angst komt te staan.

Totdat je liefde voor de oplossing van het geheim sterker is dan je angst en dan lost èn de angst èn het geheim op, tegelijkertijd!

Je valt in eindeloze liefde.

Carla van Hooff

www.bevrijdleven.nl