De wereld van alledag.

Er is altijd van alles gaande in de wereld van alledag en we hebben daar geen grip op, hoe graag we dat ook zouden willen. We kunnen wel denken dat dat zo is en dromen van een betere wereld en daar heel hard ons best voor doen. Maar de vrede die we in de wereld zullen vinden zal altijd van tijdelijke aard zijn. Dit is niet een boodschap die we willen horen, omdat we zoveel energie investeren in die betere wereld….

Hoe gek misschien ook, vrede gaat aan alles vooraf en is er al IN elke situatie en blijft ook daarna. Wat er ook gebeurt, vrede blijft over. Waarmee niet gezegd wordt dat we geen anderen kunnen of mogen helpen of situaties kunnen helpen verbeteren. Dat gebeurt evengoed, maar dat is nooit een verbetering van blijvende aard.

Het besef van vrede in jou kan bloot komen te liggen, het besef dat vrede overal te vinden is altijd al, zonder inspanning, vrede is het enige dat overblijft, het enige dat ├Ęcht is…

Carla van Hooff

www.bevrijdleven.nl