Niets is vast te houden

In die zin hoef je ook niets los te laten, want wat zou dat kunnen zijn? Alles reist door je heen en jij bent daarvan getuige. Zodra je die onschuldige reis probeert tegen te houden is er pijn. De enige reden om geen doorgang te verlenen is omdat je iets hebt met die reis, iets in die reis staat je tegen of je bent er door gefascineerd. Beide is een reden om er langer naar te kijken.

Het beste is om een stukje mee te reizen, net zo lang totdat jou duidelijk wordt waarom er fascinatie is. Als dat duidelijk is, valt de fascinatie weg en daarmee de blokkade. De reis kan weer verder zonder jou, jij bent weer schoon.

Zien dat alles een fascinerende reis is, waarin je de mogelijkheid hebt om alles wat je tegenkomt van alle kanten te bekijken en te onderzoeken, maakt dat je steeds meer gaat houden van die verschillende reisjes en daarmee van jezelf.

Jij bent die reis.

Carla van Hooff

www.bevrijdleven.nl