Mijn zoektocht deel 2

Eén van de belangrijkste boeken die ik in het begin van mijn zoektocht las, was ‘De kracht van het Nu’ van Eckhart Tolle. Daar las ik steeds stukjes in en ondertussen bezocht ik advaita-teachers die 1 of 2 keer per jaar naar Nederland kwamen. Zij spraken meest engels, wat af en toe wel een extra moeilijkheid opleverde waardoor wat er gezegd werd niet altijd zo direct bij mij binnenkwam.

Toch resoneerde wel wat er wel bij me binnenkwam, het vond weerklank in mijn hart. En misschien kwam dat juist doordat ik het niet altijd begreep met

mijn hoofd… Bij sommigen van de teachers voelde ik me sterk aangetrokken door de sfeer en door wat zij vertelden, maar ook door de teacher zelf. Die bezocht ik dan vaker.

Langzamerhand begon me het één en ander duidelijk te worden. Wat eerst ver weg leek en mooie verhalen waren, kwam steeds dichterbij. Totdat ik ontdekte dat al die verhalen met mij te maken hadden. Sterker nog, het ging over mij.   De reis werd toen steeds spannender, maar ook wonderlijker…

Wordt vervolgd…

https://bevrijdleven.nl/2021/03/11/mijn-zoektocht-deel-1/