Je bent krachtig

Maar je kunt jezelf aanzien als afhankelijk. Je kunt jezelf aanzien als slachtoffer. Je kunt jezelf aanzien als zwak. Je kunt jezelf aanzien als niet goed genoeg. Je kunt jezelf aanzien als schuldig. Je kunt jezelf aanzien als slecht. Je kunt jezelf aanzien als dom. Je kunt jezelf aanzien als sukkel enz.

Maar je bent krachtig. Veel krachtiger dan je denkt. En de basis hiervoor is liefde. En liefde geeft aan alles ruimte, maar dan ook echt aan alles. Zij is onvoorwaardelijk. Zij levert geen gevecht. Zij accepteert alles, ook aan alle gedachtes over jou. Zij heeft geen doel en daardoor blijft zij altijd over. Niet als overwinnaar uit een strijd, maar doordat zij alles in zich opneemt, waarmee elke strijd oplost in haar.

Je bent krachtig. Altijd. Dus niet eventjes, niet voor een momentje. Gewoon altijd. Jouw kracht is ook veerkracht. Je hoeft je niet te verzetten, je hoeft alleen maar mee te veren, mee te geven met wat er op je af komt. Je absorbeert en keert des te krachtiger terug.

Je bent kracht.

Carla van Hooff

www.bevrijdleven.nl