VRIJLATEN

Wat je vastzet, verkrampt. Je denkt dat je iets onder controle hebt, maar je zorgt er alleen maar voor dat dat wat je onder controle denkt te hebben, meer en meer verkramping veroorzaakt. Als je bijvoorbeeld je aandacht onder controle wil brengen zodat je het ter beschikking hebt, bereik je het tegenovergestelde. Je aandacht wordt dan een blokkade.

Aandacht vraagt om vrijheid, want alleen in vrijheid staat aandacht totaal ter beschikking. Alleen als je haar haar gang laat gaan kan zij exploreren en als het nodig is kun je haar gebruiken om iets langduriger te onderzoeken. Zo niet, laat je haar weer vrij. Breng je haar voortdurend onder controle omdat je bang bent voor haar vrijheid, dan krijgt zij jou in haar macht. Zij presenteert dan keer op keer dezelfde gedachten en valt jou daarmee lastig.

Als jij niet in die vicieuze cirkel terecht wil komen en je je daarvan wilt bevrijden, laat dan aandacht helemaal vrij. Zet je haar vast, dan zet je dat wat je denkt te zijn ook weer vast.

Als je aandacht haar vrijheid schenkt, is er alleen maar vrijheid.

Carla van Hooffwww.bevrijdleven.nl/gratis-sessie