Verandering

Misschien ben jij ook één van de mensen die niet houdt van verandering. Verandering brengt vaak veel onrust en chaos met zich mee en dat is niet zo aantrekkelijk. Je wilt nog wel door een verandering heen bewegen als je kunt zien dat daarna alles beter/leuker wordt, maar als dat niet zo zeker is, laat dan maar zitten. Je wilt wèl dingen verbeteren, vooral als je het vooruitzicht hebt dat je dan van verschillende omstandigheden geen ‘last’ meer zult hebben.

Als je daar zeker van bent ga je aan de slag. En waar ga je aan de slag? Precies, je gaat bezig met veranderingen aanbrengen in de fysieke wereld. In de wereld van creatie. En hoe logisch dat ook lijkt, heel vaak loopt dat op een teleurstelling uit. Waar ligt dat dan aan zul je vragen, want je hebt alles toch goed voorbereid, je weet precies wat je wilt veranderen en ook waarom. Wat loopt er dan mis?

Ondanks al inspanningen heb je een stap overgeslagen. De belangrijkste…! Namelijk, het begin. Huh? Ja, echt waar. De eerste stap is namelijk afstemmen. Niet op de buitenwereld, maar afstemmen op je binnenwereld, op bewustzijn. Daar vindt creatie plaats en daaruit vloeit verandering in de fysieke wereld voort. Nooit andersom, al ziet dat er nog zo logisch uit. Als je begint met creatie in de buitenwereld, dan begin je eigenlijk aan het eind van de stroom.

Er is dan geen enkel fundament voor wat je wilt bewerkstelligen en dat stort dan ook in de meeste gevallen in elkaar. Elk verlangen naar verandering of verbetering ligt aan het begin van de creatieve reis, ligt in bewustzijn. Elk idee vindt daar haar oorsprong. Van daaruit stroomt elk idee moeiteloos de wereld binnen omdat zij in overeenstemming is met wie je bent en met wat je dus werkelijk wilt.

Carla van Hooff

www.bevrijdleven.nl