Beschikbaarheid

Waarvoor stel jij je beschikbaar?

Wat dat betreft kun je je voor van alles en nog wat beschikbaar stellen, het is niet moeilijk om iets te vinden. Maar ben je ook beschikbaar voor de essentie van dat alles? Ofwel, ben je beschikbaar voor jouw essentie? Ben je beschikbaar voor jou? Voor God? Wanneer ben je beschikbaar voor jou, voor God?

Je kunt verdwalen in je beschikbaarheid voor alles wat er in de wereld te vinden is. De enige manier om je beschikbaar te stellen zonder te verdwalen, is eerst jezelf beschikbaar maken voor essentie/voor God. Als dat op nummer 1 staat IS elke beschikbaarheid voor wat dan ook, beschikbaarheid voor God. Dat is de shift in jou die maakt dat je moeiteloos mee stroomt. Je bent uit het doenerschap gestapt. Je bent….

Zijn staat nu op de voorgrond in jou. Daar kun je steeds naar terug en elk begin is daar. Nergens anders. Dat is waar kracht en vertrouwen in het leven vandaan komt. Sluit aan bij bron, natuurlijk ben je altijd aangesloten, je kunt daar niet uit, al zou je willen. Maar omdat je goed bent in creëren, leg je daar altijd weer sluiers overheen, wat die bron in de mist zet, voor jou J. Zij lijkt dan onbereikbaar en voordat je het door hebt, zit daar een overtuiging op dat je de essentie (bron dus) niet (meer) kunt vinden.

Zij is er echter altijd en de snelste weg om je aansluiting bij bron terug te vinden is even de gedachtestroom stil te zetten en je daar aan over te geven. Meteen is essentie/bron daar weer en kun je vandaar uit weer verder bewegen. Dat is beschikbaarheid.

Carla van Hooff

www.bevrijdleven.nl