Een nieuw en authentiek begin

De maand januari leent zich voor een nieuw begin. Veel mensen hebben goede voornemens voor het nieuwe jaar. Helaas komt daar maar weinig van terecht. Misschien ken je dat wel, je bent ervan overtuigd dat het vanaf 1 januari allemaal anders moet. Je hebt een goed plan, misschien zelfs wel meer dan één en binnen de kortste keren valt het hele plan in duigen.

In plaats van je daar nu de rest van dit nieuwe jaar schuldig over te voelen of eindeloos nieuwe voornemens te maken, kun je ook eens onderzoeken waarom je plannen keer op keer mislukken. Was dat plan van je wel werkelijk wat je heel graag wilde of stond er toch een ander verlangen op nummer 1? Het is handig om dat helder te krijgen. Zodra dat helder is verdwijnt je zelfverwijt. Waarom zou je je iets kwalijk nemen als je plan gewoon een vergissing was.

Het is sowieso een heel goed plan om helder te krijgen wat je überhaupt het allerliefste wil in je leven. Welk verlangen staat er voor jou op nummer 1. Vraag je dat eens af en schrijf het op en als het zwart op wit staat, vraag je dan af of dat werkelijk is wat je het allerliefste wilt. Het kunnen ook meerdere verlangens zijn, maar onderzoek steeds of dat je grootste verlangen is. Je zult verbaasd staan…

Zodra jouw verlangen helder is zul je ook merken dat je dat verlangen moeiteloos kunt volgen en manifesteren. Het verlangen is dan je nieuwe begin in elk moment, waar je je plan op kunt aanpassen, zodat het steeds kloppend voelt voor jou. Er schuilt grote blijdschap in trouw zijn aan je authenticiteit.

Carla van Hooff

www.bevrijdleven.nl