Probeer je iets verborgen te houden?

Het is mogelijk dat je zo gewend bent om iets verborgen te houden, dat je het zelf niet eens meer weet. Het leek je ooit heel erg belangrijk om iets geheim te houden. En nu doe je dat al zo lang dat het tot iets is verworden dat bij je hoort. Het is een kramp geworden, een pijn die je naar de achtergrond hebt geschoven. Als het naar boven dreigt te komen ontken je het uit alle macht.

Het is verboden gebied geworden en je weet allang niet meer wat daar aan ten grondslag ligt. Het kan zelfs al in je kindertijd zijn begonnen. Het leven is echter zo ingericht dat het alles wat door jou verborgen wordt gehouden, naar het licht duwt, of je dat wil of niet. Leven is openheid. Alles wordt aangeraakt. Grote en kleine dingen. Iets geheim houden kost heel veel energie. Daar gaat heel veel aandacht naar toe. Zolang iets je aandacht vasthoudt kun je niet ontspannen.

Meebewegen in openheid is een opluchting. Dat wat verborgen werd gehouden lost op. De kramp kan ontkrampen. Niets hoeft vastgehouden te worden. Ontspanning is direct aan de orde.

Het leven is licht. Zo licht als een veertje.

Carla van Hooff

Zie ook mijn filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=lWd7NoMz9-o

Wil jij ook in licht en openheid leven? Meld je aan voor een gratis sessie op www.bevrijdleven.nl/gratis-sessie/