Vreugde

De vreugde is van het hart. Een innerlijk gebeuren.

Elke uiterlijke gebeurtenis of situatie van blijdschap raakt aan het innerlijk, raakt aan het hart en vindt plaats in de altijd aanwezige vreugde. Die innerlijke vreugde is onafhankelijk van welke gebeurtenis dan ook. Zij gaat aan alles vooraf, omdat zij IS. Zij straalt zacht en subtiel.

Alles wat IS, is niet ervaarbaar, maar kan ervaarbaar worden gemaakt via de uiterlijke gebeurtenissen. Als de blijdschap haakt aan de vreugde, slaat de vlam in het hart en straalt. De vreugde wordt zichtbaar via jou. Daar kan de hele wereld zich aan laven. Zo wordt vreugde magnetisch.

Op die manier leven we Liefde vòòr aan elkaar en kan zij een lichtbaken zijn via de mens. De mens erachter wordt vaak aangezien voor dat wat aantrekt (voor dat wat aantrekkelijk is). En dat is mooi, maar onderdeel van het spel, de uitnodiging is altijd om daar doorheen te kijken en bij de bron te komen. Want alleen die bron is echt en kan jou in zich opnemen.

Carla van Hooff