Waar schuilt ‘jouw’ kracht?

Dus niet waarin, maar waar. Dat is een hele andere vraag. Waar? Want daar begint het. Het is dichterbij dan je denkt. Waar is heel direct. Het komt rechtstreeks vanuit niets. Vanuit niets? Ja. Niets is waar alles vandaan komt. En daar is ook alles naar terug te voeren. Alles voert naar niets en niets voert naar alles. Dat is wat er gebeurt, onophoudelijk. Het expandeert en implodeert…

Alles gaat via jou. Jij bent niets èn alles. Er is een mee stromen in alles, een aanwezigheid in alles. De schijnbare jij ontstaat op de plek waar iets wordt vastgehouden, dat noemen we focus. Maar de schijnbare jij is een onderdeel van de stroom en valt dus weer uit elkaar.

Het is een paradox met aan de ene kant stromen en aan de andere kant stagnatie. Maar de stagnatie is schijnbaar, net als de jij. Die schijnbare jij lijkt krachtig omdat het uit pure weerstand bestaat. Maar die weerstand zal het altijd afleggen tegen de stroom van leven.

De schijnbare jij is een samenraapsel van wat op een moment even samenvalt, en meteen daarna is er weer stromen of een nieuw samenraapsel. Om de jij (die we denken te zijn) bijeen en overeind te houden is veel energie nodig. En dat hoeft dus niet. Want we zijn de totaliteit (de stroom) van alles, moeiteloos, dat is onze ware natuur. Daar gaat de schijnbare jij steeds weer in op.

Die stroom is de ware kracht. De kracht die beschikbaar is voor jou. 

Carla van Hooff

Dit ontdekken is satsang (bijeenkomen in waarheid). Kom je ook meedoen? Kijk op www.bevrijdleven.nl/bijeenkomsten/