Niet goed genoeg

De meeste mensen leven in het overheersende gevoel van niet goed genoeg te zijn. Het maakt niet uit welk onderwerp de boventoon voert, zij voelen zich slachtoffer, het leven overkomt ze. De gebeurtenissen groeien hen boven het hoofd. Ze zien niet dat ze zoveel waarde hechten aan wat er gebeurt. Ze zien niet dat wat er gebeurt voor hen belangrijker is dan wie ze zijn. Kortom ze maken zich kleiner dan wat er komt en gaat en dat is de reden van hun slachtofferschap.

Alles begint echter bij jou, dus ook je slachtofferschap. Het geeft alleen maar aan dat je nog niet genoeg van jezelf houdt. Op elke plek in jou waar jij je kleiner maakt dan wat er gebeurt, mag de liefde voor jou groeien. In de groeiende liefde voor jou verdwijnt de ruimte voor slachtofferschap vanzelf. Er hoeft dan niets te verbeteren omdat dan gezien wordt dat je al goed genoeg bent.

Wij zijn liefde en liefde stroomt vanzelf, maar bij elke overtuiging dat jij nog niet goed genoeg bent, stagneert de liefdesstroom. Je bent de oorzaak en het gevolg. Dat hoeft alleen gezien te worden. Het zien herstelt en heelt, steeds opnieuw. Er is een overvloed aan liefde die werkt als een fontein die overstroomt en zichzelf voedt.

Het gevoel van niet goed genoeg zijn legt alleen het tekort aan liefde bloot. En in de ontdekking dat je altijd al goed genoeg bent kun je aan elk verbeteringsprogramma meedoen, gewoon vanuit interesse en niet omdat je denkt dat je daarna pas liefde verdient.

Liefde hoeft niet verdiend te worden. Je bent liefde en daarom ben je altijd goed genoeg.

Carla van Hooff

Vind je het moeilijk om de stap te zetten naar meer liefde en wil je dat gevoel van niet goed genoeg zijn leren doorzien? Maak dan afspraak voor een gratis sessie via www.bevrijdleven.nl/gratis-sessie/