Rijkdom

Op de een of andere manier zijn we allemaal bezig met rijkdom. De een ervaart overvloed en de ander ervaart gebrek. Maar alleen als je er niet mee bezig bent in gedachten, kan het vrij naar je toestromen. Als je namelijk gebrek ervaart ben je bezig met de vraag hoe je rijkdom kunt vergaren. Als je overvloed ervaart kun je (vanuit angst) bezig gaan met de vraag hoe je rijkdom kunt behouden. Die gedachtes houden je bezet, zij maken je onvrij. Als je onvrij bent komt de energiestroom tot stilstand.

Rijkdom is er altijd al, niet als materieel bezit, maar als de liefde die je bent. En alleen van daaruit ontstaat overvloed in je menselijke bestaan. Hoe meer je geeft vanuit liefde, hoe meer je kunt ontvangen. Die twee houden elkaar in evenwicht. Je kunt nooit meer geven dan je hebt en je kunt nooit meer ontvangen dan je geeft. Mooi hè?                                            En zodra je wilt houden wat je hebt, er als het ware bovenop gaat zitten, stagneert de stroom en raakt het evenwicht verstoord.

Als de stroom stil staat droogt ze langzamerhand in, het wordt een stinkend ongezond poeltje. Jij als mens verdroogt eveneens. De sprankeling verdwijnt, de blijdschap verdwijnt. Blijdschap ontstaat vanuit vrijgevigheid, vanuit overvloed. Daar kan nooit een tekort ontstaan. Je geeft je over aan de flow, aan de energiestroom. Je bent daar een onderdeel van. Liefde stroomt altijd.

Rijkdom stroomt als liefde in je hart, daar wil je je aan overgeven omdat dat het enige geluk is. Het spoelt alle poeltjes schoon en brengt levendigheid terug, stilstand lost op. Je hoeft niets krampachtig te behouden en dat draagt vrijheid in zich. Een vrije stroom is aantrekkelijk en magnetisch omdat zij alle rijkdom al in zich draagt en aan zichzelf genoeg heeft.

Carla van Hooff

Waar stagneert jouw energiestroom? Wil je hulp om dat te onderzoeken? Maak een afspraak via www.bevrijdleven.nl/gratis-sessie/