Het bekende heeft veel macht

Het lijkt heel erg moeilijk te zijn om je te onttrekken aan het bekende, aan de schijnveiligheid. Hoe komt dat? Voor jouw idee doe je er alles aan om niet meer achterom te kijken. Om bij het nieuwe te blijven, maar wat je niet door hebt is dat de oude energie aan je blijft trekken. Er is een oude overtuiging, een oude angst die zolang een rol in je heeft gespeeld dat je, voordat je het weet, daar weer instapt.

Het is de zware energie van het ego, dat wil de baas blijven, het wil aan het roer staan. Maar het IS niet de baas, de stap uit het ego is iedere keer kiezen voor Liefde. Moeite, zwaarte, weerstand, strijd is ego. Moeiteloosheid, licht, flow, vrede is Liefde.

Het geheim is, je overtuigingen, je gedachtes en je gevoelens leren kennen en te zien dat dat alles komt en weer gaat, tenzij jij eraan vasthoudt. Kijk ernaar vanaf een afstand, eigen je niets toe en laat weer gaan. Dat IS de shift naar liefde.

Het ego identificeert zich met het lichaam en de fysieke realiteit. Maar de fysieke realiteit is niets meer dan een spiegel en de fysieke wereld verandert mee als de innerlijke wereld verandert. Het ego ziet zichzelf als eenzaam en alleen en dus los van God. Daardoor probeert het veranderingen aan te brengen in de fysieke wereld en daar dingen geforceerd door te drukken. Maar dat is het eind van de keten en zal dus nooit lukken. Soms lukt het wel, maar dan is dat doordat je je gedachten/overtuigingen hebt veranderd.

De enige manier om dingen te veranderen in de fysieke wereld is doordat je bewustzijn is veranderd. Liefde richt haar bewustzijn in zichzelf op vrede, liefde en vreugde en dat wordt dan zichtbaar in de wereld om je heen. De vraag is dus van waaruit je creƫert. Is dat vanuit Liefde of vanuit ego.

In de wereld om ons heen is ego het meest bekend en komt Liefde op de tweede plaats. Daardoor is het zo moeilijk om ons los te maken van het bekende. Als we dat willen veranderen dient Liefde IN JOU op de eerste plaats te komen. Breng alles wat vanuit ego komt naar Liefde, dan wordt het onbekende steeds bekender. 

Carla van Hooff

www.bevrijdleven.nl/gratis-sessie