Zet jezelf op nummer één.

Als je goed kijkt naar waar je de hele dag mee bezig bent, dag in, dag uit. Zijn er dan ook momenten waarin je simpelweg blij bent? Waarin je blijdschap voelt over dat je er bent? Of is er altijd een mate van inspanning, van gedachtes die door je heen gaan over wat er nog allemaal moet? Is er altijd een to do lijstje dat jou een gevoel geeft van niet kunnen ontspannen? Stel je je ontspanning altijd uit naar de avonden of is er zelfs dan nog van alles en nog wat aan de orde? En stel je je ontspanning maar weer uit naar de weekenden of nog erger naar de vakanties? Ben je altijd bezig om alle ballen in de lucht te houden en alles maar te regelen voor je partner en je kinderen?

Herken je dit?                                                                                                                               Dan is nu de tijd gekomen om jezelf op de eerste plaats te zetten! Eerst jij en dan pas al die anderen en al het andere. Neem de tijd om te voelen hoe het met je is gesteld, voel of er ruimte is om blijdschap te ervaren, voel of er veel spanning is in je lichaam, of er pijn is, of er verdriet is… Jij bent altijd als eerste aan de orde. Kun je (nog) voelen? Of is dat iets dat ver van je af staat? Heb je voelen misschien al heel lang onder verborgen gehouden? Dat is namelijk vaak wat er gebeurt als je alles en iedereen voor laat gaan…

Als je leert voelen wat er zich allemaal afspeelt in jou, dan ga je langzamerhand ook een gevoel van (terugkerende) blijdschap ontdekken. Blijdschap met jou! Blijdschap met jou! Dat wordt dan de plek waar je naar toe wil, waar je wil verblijven en waar je wil blijven. Dan wordt het steeds gemakkelijker en vanzelfsprekender om van daaruit het leven aan te gaan.

We leren en hebben geleerd dat leven een kwestie is van overleven. Dat maakt zwaar omdat de speelsheid uit het leven verdwijnt, maar dat hoeft dus niet. En de sleutel ligt in jou. Jij bent liefde en speelsheid zelf en je kunt dat (weer) voorrang geven in je leven.

Op 12 september aanstaande organiseer ik een workshop in Haarlem ‘subtieler leren voelen’ die precies hierover gaat. Ik nodig je met mijn hele hart uit om het te komen ervaren en jezelf op speelse en liefdevolle wijze te

leren kennen. Kijk op www.bevrijdleven.nl/bijeenkomsten/ of stuur een mail voor meer informatie naar [email protected]

Voel je welkom!

Carla van Hooff