Overgave

Overgave

Je voelt boosheid, verdriet, jaloezie, angst, paniek, liefdeloosheid enz. En je weet het niet meer… Je weet niet of je moet wegrennen, moet huilen, of schreeuwen. Je kunt het niet meer aan.

Het mooiste wat er dan kan gebeuren is dat je instort en ten onder gaat. Want elke poging die je onderneemt om uit die pijnlijke kluwen te komen, is gedoemd te mislukken. Je wilt overleven, maar het is gewoon te veel. Het beste is om niets te ondernemen, om elke overlevingspoging te laten liggen. Je voelt je murw, je bent op, je bent moegestreden. Overleven maakt hard, weerstand is nodig om overeind te blijven.

Er is geen weerstand meer, je valt stil. Dan kan het zijn dat je je opent, dat je binnenkant zichtbaar wordt. Je hart. Je zachtheid wordt zichtbaar. Acceptatie ontstaat op wat is. Er komt ontspanning. Overgave…

Nu is overgave niet iets wat ‘je’ kunt doen, maar tegelijkertijd kun je wel houden van de ontspanning, houden van het wegvloeien van de weerstand, houden van de rust, houden van de ruimte. Alle tegendelen daarvan worden dan gewoon als vanzelf minder belangrijk, hoeven geen extra aandacht meer te krijgen, mogen verdwijnen en vallen dan weg in die rust en in die ruimte.

De valse jij wordt vanzelf genegeerd en de echte blijft over. Er hoeft niets meer in stand gehouden te worden. Je houdt van het echte, van de enige ware en die was er altijd al…

Carla van Hooff

Wil jij ook meer rust en ruimte ervaren? Maak een afspraak voor een gratis kennismakingssessie en klik op: www.bevrijdleven.nl/gratis-sessie