Licht en donker

We houden meer van licht dan van donker, en toch heeft het donker aantrekkingskracht op ons. Alle moeilijke situaties en/of problematische gedachten trekken onze aandacht. We breken ons hoofd over de oplossing ervan. Het gewoon negeren komt niet eens in ons op.

Hoe komt dat?

Zolang we alles zoeken binnen het denken, willen we ook de oplossing daar vinden. En dat is de slang die in zijn eigen staart bijt. We blijven gevangen binnen die vicieuze cirkel. Elke schijnbare oplossing vormt een nieuw probleem. En zo vallen we van het een in het ander en blijft de zoektocht voortgaan. Totdat we zo moe zijn en letterlijk hoofdbrekens krijgen van dat denken, dat er inzicht komt (dat er licht doorbreekt). ‘A crack is where the light comes in..’

Het licht breekt door het donker heen en daar worden we door getroffen. Dan kunnen we het verschil merken tussen slachtofferschap en in je kracht gaan staan. Het licht wordt dan als vanzelf je leidraad. Liefde is op je pad en neemt je mee, naar onbekende verten. Het vuur brandt… Dit is wat je eigenlijk altijd zocht. Het donker wordt genegeerd, of beter gezegd, alleen het licht wordt gezien, maar nu in alles!

De wereld om je heen verandert, zo binnen, zo buiten. Niets hoeft genegeerd, maar waar eerst alles donker was, is nu alles letterlijk verlicht. Het licht is je baken geworden. Dat waar je altijd op afgestemd bent.

Je valt samen met het Goddelijke deel in je, dat is wat je uit alle macht hebt genegeerd en dat kost heel veel energie. Het is je ware natuur, dat wat nooit echt overgeslagen kan worden. En zodra het menselijke deel van je samenvalt met dat Goddelijke deel wordt leven moeiteloos. Er hoeft nergens meer tegen gevochten te worden.

Wat overblijft is moeiteloos ZIJN.

Carla van Hooff

Wil jij ook moeiteloos leven en vind je het leven nu zwaar, heb je geen overzicht meer, is alles je teveel, voel je je overweldigd? Wil je daar samen met mij zicht op krijgen? Maak dan een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek klik op: www.bevrijdleven.nl/gratis-sessie/