Liefde en eenzaamheid

Er komen vaak mensen bij me met de vraag hoe een eind te maken aan eenzaamheid en zodoende wordt het me steeds duidelijker hoe belangrijk het is om jezelf te delen, vanuit je hart. Om dus te communiceren vanuit je hart. En dat kan pas als je met jezelf kunt zijn. Zoveel mensen voelen zich eenzaam en waar ligt dat aan? Ik ken het zelf ook, je kunt met heel veel mensen samen zijn en je toch verschrikkelijk eenzaam voelen, misschien wel meer eenzaam dan wanneer je alleen bent. Vanuit dat eenzame gevoel ben je vaak heel erg bezig om contact te maken met je omgeving. Maar al die moeite levert weinig of niets op.

Contact maken met anderen lukt namelijk alleen dan als je in contact bent met jezelf. Dat betekent dat je zoveel van jezelf houdt, dat jij houdt van je eigen gezelschap en dan ben je juist graag alleen. Je kunt dan in gezelschap van anderen zijn en je zult je nooit meer alleen voelen omdat je altijd in contact bent met jou. Mooi hè?

Elk contact begint bij jou in de diepere zin van het woord… Wat er meestal gebeurt is dat we onze eenzaamheid naar buiten projecteren, we leggen dan de schuld bij anderen. Je voelt je in de steek gelaten, door je partner, door je kinderen, door mensen in je directe omgeving. In plaats van te projecteren kun je beter naar binnen keren en onderzoeken waar jij jezelf in de steek laat. Waar maak jij anderen belangrijker dan jezelf? Help je anderen terwijl je eigenlijk doodmoe bent, terwijl je dus eigenlijk eerst voor jezelf moet zorgen?

Wat wil je van die ander? Want alles wat je van die ander wil (en vaak ook verwacht), dien je eerst in jezelf te vinden. Zonder dat kun je eigenlijk niets vragen, laat staan verwachten, van iemand buiten jou. Je bent in dromenland als je alles wat in jou ontbreekt buiten je zoekt. Ook eenzaamheid kun je alleen oplossen in jezelf, pas als je blij bent met jou, kun je blij zijn met iedereen. En als dat zo is ontstaat het delen van jezelf met alles en iedereen om je heen, vanzelf. Op een natuurlijke manier.

En dat geldt ook voor liefde, mensen zoeken liefde, God, bewustzijn enz. en lezen alles wat los en vast zit. Ze kijken naar Youtube filmpjes, gaan naar bijeenkomsten en weten heel veel. En weten is prachtig, in het begin, maar op een gegeven moment heb je niets meer aan weten. Al die kennis wil geleefd worden en dat kan alleen door je lichaam heen. Want alleen op die manier kun je bewust Liefde leven hier op aarde. Alleen op die manier kun je bewust ervaren dat Liefde aan alles ten grondslag ligt. Hoeveel en op welk moment in je leven, de realiteit (Liefde) getoond is, hoeveel flitsen je ook gezien hebt van die realiteit, alle ervaringen moeten tot bewustzijn komen, door je lichaam, denken, voelen systeem heen. Zo wordt realisatie (van die Liefde) van jou en voor jou.

Op die manier vallen wat je bent en wat je denkt te zijn, steeds meer samen en worden je triggers minder en minder. Je weet echter nooit of je je laatste trigger hebt gehad. Het ego (het denken) is onze grootste dienaar en kan ons niet meer (helemaal) overrulen, omdat steeds duidelijker gezien wordt wat ego is en wanneer we van daaruit handelen.

Herken je dit en wil jij hierin graag begeleid worden, wil jij dat wat je allemaal al ‘weet’ nu eindelijk eens in al je dagelijkse ervaringen gaan herkennen, maak dan een afspraak voor een gratis kennismakingsessie waarin we gaan afstemmen op jouw situatie en jouw specifieke vragen. Kijk op: https://bevrijdleven.nl/gratis-sessie/

Carla van Hooff