Het veld van ongekende mogelijkheden

De wereld om ons heen is een manifestatie van een ongekend veld van oneindige mogelijkheden. En wat ik om me heen zie is dat veel mensen zich vergapen aan wat anderen doen, wat anderen kunnen, wat anderen hebben… En dat zet aan tot dromen, dromen over wat er voor jou mogelijk zou kunnen zijn. En daar blijft het vervolgens bij.

Maar wat nou als je beseft dat dat veld van oneindige mogelijkheden voor ons allemaal is? Wat als je gaat inzien dat jij ook deel uitmaakt van dat veld? Blijf je dan nog steeds dromen of ga je onderzoeken hoe je het zou kunnen inzetten voor jou? En dat van kleine tot grote dromen en zelfs daaraan voorbij, waarbij het nooit om de maat van je dromen gaat, maar wel om die dromen zichtbaar te maken voor jou. Wauw!

Want al die mogelijkheden die we om ons heen zien, hebben gemeenschappelijk dat de oorsprong van die manifestaties in onszelf ligt. Natuurlijk hebben we allemaal individuele aanleg tot mogelijkheden, maar ook die worden niet altijd waar gemaakt. Waar het werkelijk om gaat is dat we verlangens hebben. En hetgeen waar we het sterkst naar verlangen, maakt dat we dàt verlangen willen volgen, sterker nog, we kunnen vaak niet anders. Het is onze drive, al hebben we er jarenlang geen aandacht aan geschonken, het zal ons altijd weer roepen.

Dat volgen is je hart volgen, ondanks alles, inclusief je weerstand. Het mooie is dat je door het volgen van je verlangen alles tegenkomt wat je nodig hebt. Je zou het jouw pad kunnen noemen en juist via dat pad is er groei, jouw groei. Je kunt een doel voor ogen hebben, dat is wat jouw vuur brandend houdt en waardoor je je op reis begeeft. Het gaat precies om die reis, de reis die jouw pad vormt… Dan kun je je bewust worden van het feit dat je uiteindelijke doel eigenlijk al achter je ligt. Want het doel ligt op de plek van waaruit je bent vertrokken.

Daarìn liggen alle mogelijkheden, levensgeluk, maar ook levensverdriet en die zijn altijd één op het punt van vertrek én op het punt van aankomst. En alleen door dit leven in haar totaliteit aan te gaan valt het ene uiteen in alle kleuren, in alle klanken, in alle hoogtes en in alle dieptes, in alle chaos, maar ook in de veelheid van alle liefdesmogelijkheden die ons ter beschikking staan, evenals alle verschrikkingen… Totaal.

Het is de spiegel van manifestaties waarin altijd precies zichtbaar wordt waar jij bent. Als iets jou daarin niet bevalt kun je het maar op één plek wijzigen en dat is in jou. In bewustzijn. Alleen als daar iets verandert verandert de wereld om je heen, want daar ligt het veld van ongekende mogelijkheden, niet in het resultaat. Sleutelen aan de spiegel geeft geen blijvende veranderingen, doorvoelde veranderingen in bewustzijn wel.

Het is niet het één of het ander, dus niet verlichting/realisatie/bewustzijn of al het andere waar je naar kunt verlangen, wat je waar wil maken. Het is alles in één. Dit is de paradox van leven: dit lijkt in tegenspraak met elkaar, maar wat je denkt te zijn en wat je bent zijn één en hetzelfde. Blijven communiceren door middel van wat je denkt te zijn met wat je werkelijk bent is hierin van belang. Dus steeds je weerstand, je pijn enz. doorvoelen, erbij blijven zorgt ervoor dat het ENE overblijft. Het hoogste punt van waaruit alles beschouwd kan worden bevindt zich in jou.

Je leven verandert naarmate bewustzijn in alles zichtbaar is en blijft, in de mate dat gezien wordt dat jij bewustzijn bent! Het leven is op maat gemaakt. Op jouw maat. En in elk moment kan jouw maat groeien totdat dat wegvalt in dat ENE.

Dit alleen maar te weten met je hoofd brengt je niets, behalve veel onvrede. Je kunt je namelijk nooit onttrekken aan het aangaan van ervaringen. Dat is het leven helemaal aangaan. Reizen door het leven, door je hart heen zou je kunnen zeggen. Dat brengt je vervulling ìn dit leven èn uiteindelijk ga je zien dat dat wat je schijnbaar verliet de èchte vervulling is, je kon er nooit van weg, je was daar altijd al, je bènt daar en zult daar altijd zijn. Dàt is je realisatie, die je kunt vinden door je ervaringen heen. Je realisatie en je ervaringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Die realisatie dient door je lichaam heen tot verschijning te komen.

Wil je ontdekken wat jouw verlangen is en hoe je dat kunt realiseren? Boek dan een kennismakingsessie op https://bevrijdleven.nl/gratis-sessie/

Carla van Hooff