Bewust intappen op de energie die er is.

Bewust intappen op de energie die er is.

Wat we ook doen, we zijn altijd ingetapt op de energie die er is. Het is de totaliteit van alles. Dat lijkt een hele vage kreet, maar als je goed kijkt kun je direct zien dat die energie alles is wat er is en dat die ook altijd ter beschikking is. Het is onze bron. De grootste rijkdom, want het is ALLES.

En omdat het alles is, is het handig als je daar meer zicht op krijgt. Hoe werkt het, hoe kun je er ‘gebruik’ van maken, wat betekent het voor jou. Wat ‘heb’ je er aan? Natuurlijk is het fijn om te horen en te lezen dat die energie is wat je bent, maar ondertussen leef je en doe je je ding en soms gaat dat volledig vanuit flow (dus vanzelf), maar heel vaak gaat dat moeizaam en voel je je moe en heb je het gevoel dat er helemaal geen energie beschikbaar is.

Je zou heel graag je leven op een andere manier vorm willen geven en je verlangt er naar om Liefde te ervaren en dat altijd ter beschikking te hebben. Je wil gewoon gelukkig zijn. Ja, wie wil dat nou niet? Wat kun je dan doen en waarom ervaar je dat geluk niet de hele tijd?

Dan komen we op het gebied van overtuigingen, gedachten en gevoelens. Op de een of andere manier hebben we heel erg geleerd om altijd vanuit die overtuigingen en/of gedachtes te leven. Het is wat we allemaal kennen en herkennen. Het is wat we overal om ons heen zien en lezen in de media en wat anderen ons ook voorleven. Maar jij wil het anders, jij wil leren om daar verandering in te brengen.

Dat verlangen naar het anders willen voor jou, daar gaat het om, dat is de belofte aan jezelf om erin te slagen je leven anders in te richten. Dat hoeft niet moeilijk te zijn, het is de bereidheid om ìn jou, om in bewustzijn dingen te veranderen. Je leidraad is dan; de wens is de vader van je gedachten. Met andere woorden: je kunt je laten leiden door jouw wens, jouw verlangen. Het is totaal gerechtvaardigd om te leven op jouw manier, vanuit jouw diepste wens. Daar ligt jouw pull èn je uitgangspunt, in bewustzijn.

Daar ligt het startpunt van hoe jij je leven wil vormgeven, maar ook je doel. Zodra je dat gaat ontdekken, begrijp je ook dat je alleen daar je inspiratie kunt vinden voor geluk in je leven. Je kunt gaan inzien dat je daar altijd weer naar terug kunt. Daar is namelijk de enige plek waar je echt je leven kunt vormgeven. Het is de plek van creatie, het is het begin van je reis, van elke reis die je aan wilt gaan. Die creatie wordt zichtbaar in de fysieke realiteit en als je je creatie wilt bijsturen of veranderen is dat altijd alleen maar mogelijk aan het begin, dus in bewustzijn.

Het is zo prachtig hoe creatie werkt, het maakt direct zichtbaar of jouw manier van leven (dus jouw creatie) overeenkomt met je diepste wens. En als dat niet zo is, mag je altijd weer opnieuw beginnen of iets veranderen. Het leven is eindeloos geduldig. En jij bent altijd welkom met alles erop en eraan.

Ik voel het als mijn missie om mensen dit duidelijk te maken en ik nodig je dan ook vanuit mijn HART uit om je aan te melden voor mijn online cursus Bevrijd Leven creëer je leven in vrijheid die binnenkort van start gaat.

Carla van Hooff