Vertrouwen is het grootste geschenk

Vertrouwen is het grootste geschenk

Het grootste geschenk in het leven is vertrouwen. Vertrouwen is er altijd maar meestal staat het heel erg op de achtergrond. Je zou ook kunnen zeggen het staat niet altijd aan. Er is vaak een gebeurtenis voor nodig om dat weer op de voorgrond te plaatsen. Als iets aan staat betekent dat je er bewust van bent. Het is namelijk niet zo dat je iets aan of uit kunt zetten, het leven zorgt ervoor dat je ergens bewust van wordt.

Vertrouwen is er al

Als ik de hele tijd aan het proberen ben om vertrouwen aan te zetten, dan zit ik er gewoon de hele tijd naast. Vertrouwen is er al en op basis daarvan ga ik actie ondernemen. Dan komt mijn actie van binnenuit, vanuit dat vertrouwen dat mijn actie overeenkomt met mijn diepste verlangen. Je kunt namelijk niet gaan sleutelen (actie nemen) in het eindresultaat, dus in de spiegel. De spiegel is er om te zien WAT je acties hebben bewerkstelligd.

Veranderen vanuit bewustzijn

Anders gezegd; ik kan alleen dingen veranderen in mijn bewustzijn en daarvan zie ik dan het eindresultaat in de spiegel. En dat geldt voor iedereen. Je kunt alleen van binnenuit acties ondernemen, dat zijn namelijk de enige acties die voor veranderingen zorgen. De vernieuwing vindt daar plaats. Wat we meestal doen is dingen veranderen in de buitenwereld, maar daar kun je niets veranderen. Het is namelijk al gemanifesteerd. Echte veranderingen vinden binnenin je plaats. Doordat we alleen naar buiten kijken, denken we dat we daar ook de dingen moeten en kunnen veranderen.

Je bent niet afhankelijk van anderen

Maar dat is uiteindelijk maar een vernislaagje. Vertrouwen kun je alleen in jezelf vinden omdat het daar al is. Jij bent degene die dat kan gaan leven, die dat waar kan maken voor jezelf! Daar ligt je blijdschap en jij weet dat, allang. Je bent niet afhankelijk van de goedkeuring van anderen, je hoeft niet te wachten

tot je vertrouwen vindt. Vertrouwen wacht op jou. Alles wat je hoeft te doen is in vertrouwen doen wat je verlangt te doen.

Vertrouwen is de sleutel!

Carla van Hooff