Weerstand en creatie

Hoewel we ons vaak verzetten tegen weerstand, hoe gek dat ook klinkt misschien, zou het ons juist gemakkelijker maken om heel veel van weerstand te houden. Het laat precies zien waar ik ben, het laat zien naar welke plek ik nog niet genoeg liefde heb gebracht. Of anders gezegd, het laat zien waar ik nog niet genoeg van mezelf houd. En elk plekje wat je hebt overgeslagen om van te houden, laat dat via weerstand zien. Prachtig!

Zo weet ik altijd waar ik liefde naar toe mag brengen. En hoe vaker ik dat doe hoe meer liefde zich uitbreidt. Hoe meer ik dat terug vind in de wereld en hoe lichter mijn wereld wordt. Mijn licht schijnt op alles en laat zien dat de wereld baadt in licht en dat vrijheid overal is. Er zijn geen grenzen, behalve die ik zelf oproep.

Als ik van alles houd dat zich aandient, reflecteert liefde in de spiegel en verduizendvoudigt zich keer op keer. Het transformeert in duizendvoudig verblindend licht en neemt alles in zich op.

Dit is de basis van je realiteit. Het is van waaruit je bent ontstaan en van waaruit alles ontstaat. Alles komt op en keert daar weer in terug, alles is van voorbijgaande aard, maar zolang het er is mag je er gebruik van maken op jouw manier. Zo creƫer je en kun je kijken naar je eigen creatie en kun je steeds zien of jouw creatie overeenkomt met jouw diepste realiteit.

Het is je grootste vreugde te zien wat er vanuit jou mag ontstaan en waar je hart op resoneert. Je zou kunnen zeggen, telkens als ik door weerstand heen beweeg, vind ik met behulp van mijn creatie datgene wat ik werkelijk ben.

Carla van Hooff