Al een paar jaar geef ik Lichtavonden (satsang) 1x in de 3 weken bij mij thuis in Haarlem over een onderwerp wat me heel na aan het hart ligt. Dat onderwerp begint met een vraag nl. “wie ben ik?” Dan gaat het niet direct om het antwoord daarop, maar meer om te onderzoeken waar deze vraag naar leidt.

Met deze vraag begint vaak een hele intense zoektocht. Sommige mensen reizen daarvoor de hele wereld over of ze bezoeken hier in Nederland verschillende mensen die satsang geven.

Nadat ik jarenlang bij verschillende leraren regelmatig satsangs bezocht, werd het steeds duidelijker voor me dat het om Bewustzijn gaat en dan niet het bewustzijn dat je hebt, maar Bewustzijn dat je bent! Dat wat ook Liefde kan worden genoemd, Leegte of het Absolute.

Langzamerhand ging ik het ware Bewustzijn steeds meer als mezelf ervaren. De gevangenschap van het denken loste steeds meer op in dat Bewustzijn. Een stralende helderheid kwam daarvoor in de plaats waarin de afgescheiden identiteit een steeds minder grote rol ging spelen en er steeds meer vrijheid en liefde beschikbaar kwam. Van daaruit ontstond een verlangen om dit kenbaar te maken en te delen.