Wist je… dat er een “ruimte” in je aanwezig is die je kunt ervaren? Ik noem die innerlijke ruimte ook wel “je essentie”. Iedereen heeft die en.. je kunt deze ervaren!

 

Wat is het voordeel om die innerlijke ruimte te ervaren?

In die ruimte, dat gevoel, is het altijd rustig, vredig. Als je die eenmaal hebt ontdekt, kun je daar ieder moment waar je ook maar bent, naar terugkeren. Dat kan erg handig zijn als je de neiging hebt tot piekeren, tobben of je snel ergens druk over maken. Zodra je in de gaten hebt dat je erg in je hoofd zit, kun je verschillende simpele tools inzetten die je naar deze rustige “binnenruimte” brengen.

Wat houdt de Ervaringsworkshop Vind Je Essentie in?

In deze praktische workshop laat ik je in 1 dag ervaren waar die “plek” van ruimte in jou is. Die ruimte is namelijk bij iedereen op een andere plek. De ene persoon voelt deze ruimte in zijn buik, de ander in zijn hart of op zijn borst. Maar het kan ook zo zijn dat je deze in je hoofd voelt. En dat het gewoon even stil is in je hoofd. Er zijn dan even geen gedachten.

Wat gaan we doen tijdens de Ervaringsworkshop?

Je innerlijke ruimte kun je het beste ontdekken door te voelen. En “voelen” kun je het beste als je letterlijk in beweging komt. Tijdens de Ervaringsworkshop bied ik je verschillende bewegingen aan die langzaam zijn. Langzame bewegingen helpen om je bewust te worden van je lichaam. Gecombineerd met bewuste ademhaling, zul je merken dat je snel rustiger wordt. En, hoe meer rust je ervaart, hoe meer je die innerlijke ruimte zult ervaren!

Naast de bewegingen is er voldoende gelegenheid om ervaringen uit te wisselen met elkaar, als je dat wilt, en om eventuele vragen te stellen.

De kracht van samen

Omdat we met een groep mensen zijn, is er meer “beweging” in de ruimte dan als je in je eentje beweegt. Beweging brengt energie met zich mee. En die energie wordt door de groep als het ware “opgewekt”. Die energie is behulpzaam om gemakkelijker bij dat innerlijke rustpunt te komen. Je zult dat zelf gaan ervaren door de bewegingen die ik je aanreik. De energie van de groep heeft bovendien een heilzaam effect voor iedereen. Het kàn zijn dat klachten verminderen of soms zelfs verdwijnen.

Ik combineer verschillende bewegingen met elkaar. Denk aan: ademhalingsoefeningen, dans, euritmie, of chi kung, of  tai chi of yoga. Het kan soms ook voorkomen dat er een gastdocent bij aanwezig is.

Wat levert de Ervaringsworkshop- Vind Je Essentie, je op?

  • Uit je hoofd in je lijf komen levert ontspanning en rust op
  • Je ontdekt je innerlijk rustpunt/ essentie in jezelf
  • Praktische eenvoudige bewegingen die je thuis kunt toepassen zodat je gemakkelijk weer uit je hoofd in je lijf komt
  • Je zult je positiever en gelukkiger gaan voelen over jezelf en steviger in je schoenen staan
  • De relaties en vriendschappen met de mensen om je heen zullen sterker worden
  • Je houdt tijd over, omdat je niet meer zoveel piekert en je zorgen maakt

Voor wie?

Deze Ervaringsworkshop is bedoeld voor:

Iedereen die zich aangesproken voelt door het hierboven beschrevene, die meer rust zoekt en dit ook in het lichaam wil ervaren. Voor degenen die handvatten willen om thuis verder mee te gaan.

Leeftijd: vanaf 20 jaar

Wie ben ik? 

Als bewustzijnscoach ben ik al jaren op het pad van bewustwording van wie of wat ik in essentie ben. Ik heb geleerd mijn gedachten te laten voor wat ze zijn, namelijk gewoon gedachten, waar ik niets mee “moet”. Dat heeft op mij een geweldige impact gehad. Sindsdien leef ik een rijker, gezonder en liefdevoller leven met mezelf en anderen. Dat gun ik iedereen en daarom coach ik al jaren mensen in mijn praktijk op verschillende manieren, zodat ook zij hun prachtige kwaliteiten nog meer in kunnen zetten voor een mooiere wereld.

Ik zie er naar uit je te ontmoeten.

 

Geef jezelf (of een vriend of vriendin) zo’n dag cadeau.

Dank voor een mooie middag! Het was een bijzondere ervaring om vanuit oefeningen en meditatie tegen weerstanden aan te lopen om vervolgens op niets / of juist alles uit te komen. De oefeningen vond ik verwarmend en daar werd ik blij van. De meditaties waren voor mij te lang en daar werd ik onrustig van. Tijdens de meditatie kon ik geen ruimte ervaren maar juist de dagen na de workshop waren bevrijdend.

"Ik heb genoten van de workshop. Mooie ruimte. Fijne mensen om samen de oefeningen mee te doen.Ik voelde verbinding. Goede combinatie oefeningen en satsang."

"Wat deze workshop voor mij bizonder gemaakt heeft, is dat 'het kwartje' weer op een andere manier gevallen is. Dieper, verder, anders. Wat ik kan benoemen is dat de prettige, ontspannen sfeer, de open interacties, de begeleiding in de meditaties, de oefeningen individueel en met elkaar, etc. voor mij blijkbaar 'juiste omstandigheden' waren. Verdieping, verstilling, verruiming, warm, dankbaar, bevrijding. Het zijn maar woorden. Ik ben er blij mee."

Mijn ervaring met de workshop was een diepe beleving van ruimte en stilte. Tijdens de meditatie ging ik door heel veel lagen van mezelf heen (gedachtes, weerstand, fysieke pijn, gelatenheid, rust, acceptatie) om uiteindelijk alleen ruimte te ervaren. Je stem droeg mij en gaf rust tijdens de meditatie. Ik voelde mij veilig. Dank je wel."

"Afgelopen zaterdag de workshop " Bevrijd leven " bij Carla mogen beleven. Lijfelijk kunnen ervaren wat er in een groep gebeurt in een bepaalde dynamiek met elkaar. Goede balance tussen de meditaties en de oefeningen die we kregen. Met een satsang werd het geheel afgesloten. Het inwendige vuur is weer aangewakkerd!"